Apartus

Het familiebedrijf is opgericht in 1973. Door de jaren heen zijn er verschillende producten geteeld; groente en perkplanten. Tegenwoordig hebben wij als hoofdteelt de Bella Donna, oftewel de Franse geranium. Daarnaast de Hibiscus, Dahlia's, en Cyclamen. Alle potplanten zijn in verschillende kleuren en potmaten leverbaar.

Apartus maakt de laatste jaren een sterke groei door. Wij zijn gevestigd op meerdere locaties in Poeldijk en 1 locatie in Berkel en Rodenrijs. Zowel op beide locaties worden de potplanten en de paprika's geteeld. Wij zijn een zeer platte organisatie. Samen met een enthousiast en vakkundig team waarborgen wij de kwaliteit van de potplanten.

U heeft bij ons de keuze uit een zeer breed assortiment. Het assortiment van de Bella Donna Collection komt uit onze eigen veredeling. Bij de veredeling wordt sterk gelet op het uiterlijk, maar zeker op de compactheid en de doorbloei. Naast de ontwikkeling van eigen soorten zijn wij ook bezig met het ontwikkelen van complete concepten van een totale verkoopverpakking van plant en pot en eventueel een hoes. Hiermee bieden mij meerwaarde in het schap.

 

Project "Aardwarmte Vogelaer"

In 2017 zal het merendeel van de locaties van Apartus verwarmt worden door middel van aardwarmte. Op 12 augustus 2016 is het project "Aardwarmte Vogelaer" van start gegaan. Er is gestart met de boring voor een geothermiecentrale en een warmtedistributienet aan de Arckelweg in Poeldijk. Het project omvat het realiseren van een aardwarmtedoublet waarvan de bronnen op een diepte van 2.500 meter liggen en warm water zal onttrekken van circa 85 graden. De warmte van dit water zal via warmtewisselaars benut worden om de tuinbouwbedrijven op een duurzaame manier te verwarmen. De tuinbouwbedrijven zorgen weer voor een optimale koeling tot ongeveer 35 graden, waarna dit gekoelde water weer teruggepompt wordt naar het oorspronkelijke reservoir op circa 2.500 meter diepte. Met dit project kan circa 13.5 miljoen m3 aardgas per jaar worden bespaard en wordt CO2 uitstoot van 24 kilo ton per jaar vertegenwoordigt (gelijk aan het verbruik van ca. 9.000 huishoudens). Dit maakt dat de producten van Apartus duurzaam worden geteeld en sterk bijdragen aan een schonere en gezondere toekomst.

 

Aardwarmte