Een kijkje achter de schermen.

Bij familiebedrijf Apartus.

 – DON BRUINEN

Apartus-sfeerbeeld

Over Apartus

Ons familiebedrijf teelt sinds een lange tijd de Bella Donna oftewel de Franse geranium. Om onderscheidend te blijven streven wij er naar ieder jaar met mooie kleuren, nieuwe soorten op de markt te komen. Naast de Bella Donna telen wij Bella Fuchsia’s, Pelargonium Zonale & Peltatum, Dahlia, Hibiscus, Helianthus Sunfinity, Chrysanten en Cyclamen.

Wij zijn gevestigd in Poeldijk in het Westland en in Berkel en Rodenrijs. Onze productieruimtes zijn verdeeld over meerdere, duurzame locaties. Wij maken deel uit van het project  “Aardwarmte Vogelaer”. Hier wordt er naar aardwarmte geboord waarmee er jaarlijks circa 20.000 ton minder CO2 uitstoot is. Daarnaast wordt er veel bespaard op gas. 

Apartus-aadrwarmte

Duurzaamheid

Apartus kijkt op het gebied van duurzaamheid voortdurend vooruit. Door te investeren in nieuwe technieken is het gelukt om het ernergieverbruik naar beneden te brengen. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische gewasbescherming. Denk hierbij aan de inzet van insecten en het gescheiden afvoeren van alle reststoffen voor hergebruik. 
Daarnaast het enorm duurzame project “Aardwarmte Vogelaer” waarbij er naar aardwarmte gebord wordt om zo op een duurzame manier de kassen te verwarmen.

Om verantwoord om te gaan met het milieu heeft het bedrijf een kwaliteitszorgsysteem en is Apartus in het bezit van het MPS-A certificaat van de stichting Milieu Programma Sierteelt (MPS). MPS bestaat uit vier deelcertificaten waarmee het bedrijf de duurzaamheid borgt. Het biedt de mogelijkheden voor efficiënter werken en kostenbesparing. Het MPS certificaat gebruikt voor het consumentenlabel voor duurzaam geteelde potplanten. Daarnaast heeft Apartus de certificering MPS-GAP & MPS-SQ voor extra eisen die gesteld worden voor de productie op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en traceerbaarheid.